Toiminta

Pääkaupunkiseudun Etsintä ry on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on perustettu ja rekisteröity kesällä 2016. 
Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota vapaaehtoista apua erilaisissa katoamistapauksissa. Tarjoamme apua esimerkiksi ihmisten, lemmikkieläinten tai omaisuuden kadotessa. Etsintää suoritetaan pääsääntöisesti vesistöissä ja maastossa. Meiltä löytyy avuksi etsintöihin myös erilaista tekniikkaa.
Ryhmässä on mukana jäseniä, joilla on koulutus- ja ammattitaustaa monimuotoisesta pelastuspalvelutoiminnasta sekä turvallisuus- ja terveydenhoitoalalta.
Toimimme ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alueella, mutta tapauskohtaisesti sovittaessa voimme toimia myös muualla. Teemme etsintää työajan ulkopuolella ja viikonloppuisin.
Henkilöetsintään osallistumme yleensä omaisten pyynnöstä ja viranomaisten luvalla, aina tapauskohtaisesti, sekä kun viranomaiset ovat suorittaneet omat toimenpiteensä. Mahdolliset löydökset ilmoitamme poliisille.
Toiminnassa yleisesti noudatamme vaitiolovelvollisuutta sekä hienotunteisuutta. Emme peri rahallisia palkkioita henkilöetsinnöistä, emmekä järjestä avoimia etsintöjä sosiaalisessa mediassa.
Toimintaan otetaan mukaan täysi-ikäisä jäseniä tarpeen mukaan.
Sivustoilla ei tiedoteta tai julkaista mitään tapauksiin liittyvää, mitä ei olisi tiedotusvälineissä uutisoitu tai omaiset antaneet luvan.
Ensisijainen tiedotusvastuu tapauksissa on viranomaisilla. Yhteistyötä on tehty perustamisesta lähtien mm Reino Savukosken kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneita kuluneella kaudella ovat olleet mm Loxus Oy, Viistokaiku24.fi ja Artic Divers, Dive Center.
Kalustohankintoihin olemme saaneet avustusta Wihurin rahastolta, lisäksi olemme saaneet joitakin varustelahjoituksia mm Ursuit Oy:ltä ja Finndetectorilta. 

Toiminnassa noudatamme myös ympäristöarvoja. Etsintäveneemme liikkuu 100% sähköllä, sekä kalustokärryn vetoauto käyttää polttoaineena biokaasua.

 

Jos toiminta kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä!

   

 

 

Yhteystiedot

Pääkaupunkiseudun etsintä ry

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.