Toiminta:

Pääkaupunkiseudun Etsintä ry on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on perustettu ja rekisteröity kesällä 2016. 
Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota vapaaehtoista apua erilaisissa katoamistapauksissa. Tarjoamme apua esimerkiksi ihmisten, lemmikkieläinten tai omaisuuden kadotessa. Etsintää suoritetaan pääsääntöisesti vesistöissä ja maastossa. Meiltä löytyy avuksi etsintöihin myös erilaista tekniikkaa.
Ryhmässä on mukana jäseniä, joilla on koulutus- ja ammattitaustaa monimuotoisesta pelastuspalvelutoiminnasta sekä turvallisuus- ja terveydenhoitoalalta.
Toimimme ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alueella, mutta tapauskohtaisesti sovittaessa voidaan toimia myös muualla. Teemme etsintää työajan ulkopuolella ja viikonloppuisin.
Henkilöetsintään osallistutaan yleensä omaisten pyynnöstä ja viranomaisten luvalla, aina tapauskohtaisesti, sekä kun viranomaiset ovat suorittaneet omat toimenpiteensä. Mahdolliset löydökset ilmoitamme poliisille.
Toiminnassa yleisesti noudatetaan vaitiolovelvollisuutta sekä hienotunteisuutta. Emme peri rahallisia palkkioita henkilöetsinnöistä, emmekä järjestä avoimia etsintöjä sosiaalisessa mediassa.
Toimintaan otetaan mukaan täysi-ikäisä jäseniä tarpeen mukaan.
Sivustoilla ei tiedoteta tai julkaista mitään tapauksiin liittyvää, mitä ei olisi tiedotusvälineissä uutisoitu tai omaiset antaneet luvan.
Ensisijainen tiedotusvastuu tapauksissa on viranomaisilla. Yhteistyötä on tehty perustamisesta lähtien myös edesmenneen etsijämestarin ja kunniajäsenen, Reino Savukosken kanssa.
Kalustohankintoihin yhdistys on saanut avustusta Wihurin rahastolta, lisäksi olemme saaneet joitakin varustelahjoituksia mm Ursuit Oy:ltä ja Finndetectorilta

Toiminnassa noudatetaan myös ympäristöarvoja. Etsintäveneemme liikkuu 100% sähköllä, sekä kalustokärryn vetoauto käyttää polttoaineena biokaasua. Yhteistyökumppaneita kaudelta 2022: Arctic Divers Dive Center Oy, Loxus Oy, Viistokaiku24, KadonnutSormus

 

Jos toiminta kiinnostaa tai tarvitset etsintäapua, ota rohkeasti yhteyttä!

   

 

 

Yhteystiedot

Pääkaupunkiseudun etsintä ry

0400889999

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode